Op zaterdag 1 juli was er de Open Dag. We konden ons verheugen in een grote belangstelling van zowel nieuwkomers als familie en bekenden van huidige tuinders. Ook mochten we wethouder Annemiek van Loon verwelkomen en zij toonde zich na een rondleiding over ons complex zeer enthousiast over alles wat onze vereniging te bieden heeft. Ze benadrukte met name de sociale functie die we vervullen. 

Wie binnenliep kreeg een warm onthaal met koffie en taart op een gezellig terras. Eén van de tuinders nam bezoekers mee langs de tuinen en vertelde over wat er te zien is. Voor de kinderen was er een speurtocht langs de tuinen met leuke prijzen. En wie de groene vingers voelde kriebelen kon voor een prikkie een paar prachtige planten mee naar huis nemen. Niemand ging met lege handen naar huis: elke bezoeker kreeg een goodiebag met wat groene cadeautjes van de Welkoop, Dekamarkt, de Bolster, Ecostyle en Zaadhandel van der Wal. 

Zo’n Open Tuindag komt niet zomaar tot stand. Vele tuinleden hebben geholpen met het inrichten van het terras, de plantenmarkt, het bakken van taarten, zetten van koffie, posten bij het hek en in het bijzonder het organiseren van dit evenement bedanken we Dini Hofmijer, Erik Arends en Gerard Nijhof. Voor de relatie met onze buren, de bekendheid in de gemeente en het draagvlak in de gemeenteraad is een Open Tuindag heel zinvol. Daarnaast hebben er in diverse huis-aan-huisbladen artikelen gestaan vooraf en na afloop van de Open Tuindag. 

Het groen team/team onderhoud had weer heel veel knip-, maai- en snoeiwerk verricht waardoor de tuin er weer fantastisch bij lag. Ook stonden er prachtige boeketten van bloemen uit de tuinen. Wat een rijkdom , wat een pracht. Dank aan allen voor het mede mogelijk maken van deze mooie dag.

Een volkstuinvereniging is een plaats van verbinding van mensen die elkaar anders wellicht nooit tegen zouden komen. Hoe kan het ook anders met bijna 70 tuinders die groenten, bloemen en kleinfruit verbouwen op het tuincomplex. Jong en oud, met grote en kleine tuinen. Je weet dus maar nooit wie je tegenkomt en dit keer was het zomaar wethouder Annemiek van Loon die de ochtend er doorbracht.

‘ Leuke ontmoetingen met vele tuinders die enthousiast en met plezier over hun eigen moestuin vertelden. Wat een prachtige kleuren en wat een prachtige mensen. ‘


Heeft u het gemist? Hieronder de fotoreportage en voel u welkom bij VTV het Hogeland.

Fotografie: Manon Carboni Blij je te Zien fotografie